• Kroatien - Medelhavets pärla
 • Dubrovnik
 • Croatian Airlines
 • Kristallklart vatten
 • Hus längs kusten
 • Bol on Brac
 • Split
 • Rogoznica
 • Makarska
 • Hvar
 • Resort på Dalmatiens kust
 • Istrien

Turism

"The gods wanted to crown their creation and on the last day they turned tears, stars and the sea breeze into the isles of Kornati"

So said George Bernard Shaw of just a part of the spectacular Croatian coastal islands." Adriatiska havets härliga kustlinje med långsträckta öar, kristallklart vatten, och förtrollande medeltida kuststäder bidrar till Kroatiens fantastiska landskap. En produkt av upplösandet (1991) av Jugoslavien, är Kroatien nu slutligen oberoende, fredligt och fullständigt ofarligt att besöka. I dag åker turister tillbaka till detta land. För resenären är det ett utmärkt tillfälle att få erfarenhet av en av de mest fascinerande länderna i Europa. Kroatien är sannerligen inte endast ett ovanligt vackert land med ett rent hav och en mycket vacker kustlinje, utan också erbjuder kvalitetsturism av olika slag.
Sommar Turism
Majoriteten av boendet i lägenheter/hotell finns i det kustområdet från Savudria i norr till Prevlaka i söder, och är under sommaren befolkade av turister som bor på trevliga hotell, i lägenheter, turist komplex and på campingplatser. Mycket sällan finner man en sådan orörd natur och rent hav.
Nautisk Turism
Det Adriatiska havet är utomordentligt intressant och en attraktiv resurs av de kroatiska nautiska möjligheterna. En mer intensiv utveckling av nautisk turism i det senaste årtiondet kompletterar det kroatiska turist erbjudandet. Kroatien har idag nästan 50 marinor med alla nödvändiga faciliteter till sitt förfogande.
Båtparadis
The "Sea of thousand Islands" erbjuder nästan 50 marinor med ungefär 12 500 båtplatser i havet och 7 200 på land. De större marinorna är utrustade med teknisk service, kranar och hissar och pumpar, även med shopping och catering möjligheter. Majoriteten av marinorna erbjuder leasing av båtar och organiserar också segelskolor. Kroatien har sammanlagt 1 185 öar och 4 012 km av kustlinje. Har i snitt 2 600 soltimmar per år, som gör det till en av de mest soliga länderna i Europa. Den bästa tiden för att segla är försommaren, det finns gott om vindar i maj och juni. I juli och augusti, med perioder av stillhet, är idealt för motorbåtsägare som föredrar stillhet. Seglingen är utmärkt, där vinden kanaliseras mellan öarna. Alla ingredienserna finns där för fantastiska segling. Det finns många ställen för historiker för intressanta besök, såsom Dubrovnik, Korcula, Split, Zadar och Hvar för att nämna några.
Hälso - Kurorter
Talrika medicinala, minerala och varma källor erbjuder möjligheter att utveckla denna sort av turism. I detta kontinentala område finns det flera kurorter och hälsohem i Daruvar, Bizovac, Varazdin, Stubica, Krapina och Tuhelj, nära Zagreb. Berömda kurorter i kustområdet finns i Umag, Opatija, Crikvenica, Veli Losinj, Korucula, Hvar och Makarska. Convention Turism Kroatien är redan och kommer att bli en ännu viktigare plats för konferenser och mässor i världen. Genom att organisera speciella Convention/mässor i olika delar av landet (Zagreb, Brijuni öarna, Opatija, Porec, Umag, Rovinj, Pula, Zadar, Sibenik, Split, Dubrovnik), har Kroatien gjort sig känt som en av de viktigaste Convention centrum i världen.
Några kommentarer från tidningar runt om världen;
Glöm St-Tropez: Om du önskar ett seriöst festande runt Medelhavet, åk till Hvar, den bedövande vackra kroatiska ön som plötsligt utmanar Ibiza och Mykonos som Europas ”happening”, triple-S (sun,sea and sex). Livliga Hvar, med dess venetianska övertoner (de härskade i staden från 1420 till 1797), är den huvudsakliga porten för den långa ön.
Från Chicago Tribune, vid Thomas Swick,11 mars 2001.Resandes längs den Dalmatiska kusten (speciellt över vatten), är likt att vända sidorna av modemagasinet Vogue.
Från Reuters, Belinda Goatcher Det finns något om Kroatien som tvingar dig att koppla av. Kanske är det de konstant värmande solstrålarna, det kristallklara vattnet eller överflödet av god mat och vin. Eller kanske är det en kombination av alla tre och så mycket mer gör Kroatien till en perfekt feriedestination..som en feriedestination har Kroatien allt. Från underbara historiska städer och orter till sjöar, skogar och en spektakulär kustlinje, där är något för att tillfredsställa även för de mest fordrande turisterna.

Kroatien

En fantastisk kust med storslagen natur och trevlig atmosfär
Man talar överlag bra engelska

Utmärkt båtliv i den kroatiska skärgården

Kroatien

Högklassiga hus och lägenheter
De flesta med havsutsikt
Bra seriösa byggare - Hög kvalite